Om oss

rund kjellrund solveigKjell & Solveig

Vi är båda 65+ och har därmed uppnått arbetsbefriad ålder. Här kommer vi att dokumentera våra framtida resor främst till Sydeuropa. När vi inte är ute och reser kommer vi även att ha lite inlägg om vårt vardagsliv.

Var-bil

Vår nuvarande bil en Hymer T 698 CL -13 levererad 29 april 2013. Då hade vi förberett oss genom att plocka ihop all packning i garaget och den 30 april drog vi till Kroatien i 5 veckor.

Efter en sommar i Sverige packade vi återigen bilen och den 15 augusti 2013 lämnade vi landet för en resa som först tog oss till Sydfrankrike och sedan fortsatte till Spanien där vi tillbringade hösten. Vi var hemma igen 24 oktober efter en höst med fantastiskt väder.

Vårt campingliv, en resumé.

sprite-300-min

Vi började vårt fritidsresande 1974 med detta fordon, en Sprite 300 utan kylskåp. Den husvagnen tog oss bl.a. till Norge och Spanien, tillsammans med våra två barn.

cabby-470_min

1976 bytte vi till en ny Cabby 470 somkostade 24.200:inkl. förtält. (Idag får man väl knappt ett förtält för den summan.) Med den tog vi oss också till Spanien bl.a.

Beda

Beda_insida

Beda-Paris

1978-79 byggde vi vår första husbil. En liten plåtis baserad på en Bedford skåpbil. Med den bodde vi bl.a. under Eifeltornet i Paris (se bild ovan). På den tiden var det bilparkering under tornet och efter fem dygn kom polisen och tyckte att vi borde flytta på oss. Även i denna lilla bil lyckades vi klämma in oss tillsammans med våra barn.

VWVW-insida_1VW-insida_2

1980-81 kom jag på idén att bygga en egen husbil från grunden. Jag skaffade ett VW LT38 chassi och byggde en alkovbil på detta. På den tiden var det inte lätt att få en egenhändigt byggd husbil genom besiktningen och jag ägnade åtskilliga timmar åt att klura ut hur jag skulle gå tillväga. Jag hittade en lucka i lagen och lyckades registreringsbesikta den utan problem. Hur jag gjorde tar för lång tid att redogöra för här. Det får bli en annan historia. Med denna bil tog vi oss också några varv runt Europa.

Beda-2

 

1999 bytte vi spår och skaffade båt. En Rospiggen 28 som vi hade i 10 år. Den längsta resa vi gjorde med den var via Stockholms skärgård – Öland – Bornholm – Köpenhamn – Helsingör – Göteborg – Göta kanal och åter in i Mälaren. En resa på drygt 1000 sjömil under 5 veckor.

RenaultRenault-bygge1Renault-bygge2Renault_talt3Renault-bygge3

2009 slog bilbyggartarmen åter till och vi köpte en Renault Trafic skåp och inredde den. Med den bilen tog vi oss bl.a. till Kroatien, Italien, Frankrike och Spanien.  Våren 2013 sålde vi den och beställde vår nuvarande bil Hymer T698 CL.