Mandelblommor och Apelsinlundar.

Jalondalen_1

Idag har vi gjort en utflykt till Jalondalen för att ta en promenad bland Mandelblommor och Apelsinlundar. Vi utgick från staden Xaló varifrån vi vandrade ut på en gångväg bland fälten, en sträcka på ca. sju kilometer.

Jalondalen_2

Vinrankorna är nedklippta och i vintervila.

Jalondalen_3

Kaktusarna är lite större än hemma i Sverige och växer vilt.

Jalondalen_4

Jalondalen_5

Apelsinerna lyser orange i mängder från apelsinträden. Säsongen i Spanien är från November till April och ett enda träd kan ge upp till 20.000 apelsiner under en säsong. Spanien är den sjätte största producenten i världen och producerar 2 825 390 ton per år (2011).

Jalondalen_6

Det Jalondalen är mest känt för förutom sina utsökta viner är den stora mängden mandelträd som normalt blommar i senare hälften av februari men som i år är 3-4 veckor tidigare på grund av årets milda vinter.

Jalondalen_7

Jalondalen_8

Jalondalen_9

Jalondalen_10

Här sitter Solveig, Janne, Vilda och Iréne förväntansfulla inför vår fikapaus.

Jalondalen_11

Utsikt över dalen med staden Alcalali i bakgrunden.

Jalondalen_12

Åter tillbaka i Xaló efter vår vandring passade vi på att inhandla lite frukt innan vi åkte hemåt. Fem kilo apelsiner och sju stycken avocado köpte vi och då skickad hon med två stycken stora jordgubbar, tre stycken ytterligare apelsiner och två stycken citroner som bonus utan extra kostnad. För detta betalade vi 4€ (ca. 37 SEK). Frukt är billigt i Spanien.

/Kjell & Solveig

En reaktion på “Mandelblommor och Apelsinlundar.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *