Åter i Spanien.

 

Nu har vi återkommit till Spanien efter vårt besök i Portugal och nu har vi Internet igen.


Algarve 1

Det blir nog inga fler besök i Portugal för vår del, vi blev inte imponerade av det landet. Det var dyrt, prisnivån på livsmedel ligger ca. 20-25% över priserna i Spanien, dåliga vägar och näst intill obefintligt Internet. Bor gör man på ställplatser på grusiga parkeringar, campingplatser finns ett fåtal och dom ligger inte centralt.

Algarve 2

Vi bodde några dagar på den här ställplatsen i Albufeira som ligger relativt centralt men som ändå ligger ca. 3 kilometer från stranden (centrum). Det gick bra att gå ner till stranden men hem var det en enda lång uppförsbacke.

Algarve 3

Algarve 4

Algarve 5

Ovanstående är bilder från Albufeira centrum.

Nu är vi som sagt åter i Spanien igen, närmare bestämt i Aranjuez. som ligger ca. 40 kilometer söder om Madrid och det går pendeltåg in till Madrid var trettionde minut och pendeltågsstationen ligger på gångavstånd från campingen.

Idag skall vi ta tåget in till Madrid och vi återkommer när vi klarat av detta besök.

/Kjell & Solveig

 

 

5 reaktion på “Åter i Spanien.”

    1. Prisbilden är baserad på vår egen undersökning av de basvaror vi brukar köpa på bl.a. Lidl. Våra åsikter om Portugal är ju baserad på våra erfarenheter och smaken är ju olika så var och en bör ju skaffa sig en egen uppfattning.

  1. Smaken är olika, och tur är kanske det! Annars skulle ju alla hamna på samma ställe 😉 När det gäller Internet hade vi faktiskt tvärtom upplevelse. I Portugal var det jättelätt att gå in i vilken telefonbutik som helst och köpa ett simkort (inga pass och ingen registrering) och sedan hade vi internet både på telefonerna och datorerna! I Spanien var det ett fasligt krånglande med pass och miljarder blanketter för att få köpa samma typ av internetkort, och sen var vi tvungna att hitta just EXAKT den butiken för att kunna fylla på, och därmed blev vi då och då utan… När det gäller wifi hittade vi det nog ungefär lika ofta i Portugal och i Spanien. På ställplatsen i Albufeira fanns det ju t.ex. gratis wifi i (den iofs ganska tråkiga!) baren. Kan däremot hålla med om att det mest är ställplatser på grus och liknande som gäller i Portugal! Billigt iofs, men förstås inte lika mysigt som en camping!

    1. Hej! Du har så rätt det är tur att smaken är olika. Vad jag menade med dåligt internet var att jämfört med Spanien där du står på camping under lång tid typ övervintring så kan du skaffa en internetanslutning med så pass bra bandbredd så att du kan streama TV. Det kan du inte göra med ett 3G simkort, då tar dina Gigabyte slut på ett litet kick. Det Spanska simkort som jag använder just nu kan du precis som i Portugal köpa i vilken butik som helst utan någon form av registrering. Det använder Orange:s nät och kan fyllas på över internet eller i alla butiker som säljer det och även i Orange:s butiker. Kostar 15€ för 2 GB.

  2. Håller med om att det är svårt att streama TV om man inte har bra wifi! Vi har däremot absolut inte lyckats köpa simkort i Spanien utan pass och registrering (första gången – när man fyller på befintligt kort behövs det ju inte), Verkligen totalt omöjligt! I en butik i Peniscola försökte en kille ordna det mot att vi visade körkortet, han var mycket hjälpsam men programmet på datorn sa tvärnej, så det var bara att promenera alla km tillbaka till campingen utan simkort (där det inte fanns wifi)… 😉 Så vi har haft en del krångel i Spanien också. Men på andra ställen i Spanien har det funkat jättebra! Visserligen dyrt på vissa campingar i Spanien och ibland begränsad mängd (t.ex. på campingen i Torre del Mar var det 2 gig/vecka och sedan fick man köpa extra gig men dyrt och aldrig obegränsat). Så vi har blandade erfarenheter. Men wifi var inte fantastiskt i Portugal heller. Vi hade det på en del ställplatser och en del campingar (campingar stod vi bara på i norra Portugal) men det sträckte sig ofta inte över hela campingplatsen utan kanske bara till en viss plats… vilket iofs många gånger varit fallet i Spanien också…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *