Benidorm Fiestas

I går tog vi en promenad ner till gamla stan för att ta del av avslutningsdagen av Benidorm Fiestas en festival som har pågått i en vecka och som avslutades igår med en stor parad och ett gigantiskt fyrverkeri.

tiki beach

Redan på eftermiddagen var många barer efter Levantestranden mer än fullsatta. Här en bild från Tiki Beach bar som i och för sig är fullsatt vaje dag med engelsmän på charterresa.

benidorm fiestas 1

benidorm fiestas 2

benidorm fiestas 3

benidorm fiestas 5

benidorm fiestas 4

Den stora paraden startade 17:30 och började vid Ponientestranden och gick genom gatorna i gamla stan som kantades av mängder av människor. Deltagarna tävlade om att vinna 1.200 € som gick till vinnande ekipage.

benidorm fiestas 6

benidorm fiestas 7

benidorm fiestas 8

Benidorm fiestas 9

Strax före 21:00 när paraden var slut startade det enorma fyrverkeriet som avslutade festivalen.

Redan idag börjar en ny festival/maskerad. Då är det engelsmännen (och dom är många här i Benidorm) som drar igång sin egen årliga maskerad som alltid hålls dagen efter det att Benidorm Fiestas avslutats. Den maskeraden håller till på gator och pubar i dom engelska kvarteren här i Benidorm. Den startar vid lunch och håller på tills solen går upp. Om den maskeraden återkommer vi till i morgon.

Som ni ser är det ett jäktigt liv att vara pensionär i Spanien.

/Kjell & Solveig

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *